Ευαισθητοποίηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου για να αγαπήσουν το περιβάλλον

Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου υλοποίησε εθελοντικό καθαρισμό περιοχών του Χέρσου, μια δραστηριότητα που αποτελεί έναν τρόπο για τους μαθητές να συμβάλουν ενεργά στη διατήρηση του περιβάλλοντος και να αναπτύξουν συνείδηση για την οικολογία. Στόχος της δράσης είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά κυρίως να δοθεί γι’ αυτή την προστασία ένα μήνυμα όχι μόνο στους μαθητές αλλά σε όλη την κοινωνία.

Η δράση καθαριότητας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 από όλους τους μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο των Περιβαλλοντικών Σχολικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (eTwinning και Erasmus+) καθώς και των περιβαλλοντικών δικτύων στα οποία συμμετέχουμε. Οι μαθητές συνοδεύτηκαν και καθοδηγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Προηγήθηκε ενημέρωση στους μαθητές για τον σκοπό της δράσης και δόθηκαν οδηγίες ως προς την ασφαλή περισυλλογή απορριμμάτων.

https://blogs.sch.gr/dimchers/2024/02/26/scholiki-drasi-eyaisthitopoiisi-ton-mathiton-toy-dimotikoy-scholeioy-chersoy-gia-na-agapisoyn-to-perivallon/

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο