Δημοτικό Σχολείο Χέρσου “Μικροί Κηπουροί, Μεγάλοι Γευσιγνώστες”
Παρακολουθήστε μια ξεχωριστή δράση που υλοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου στο πλαίσιο του προγράμματος “Μικροί Κηπουροί, Μεγάλοι Γευσιγνώστες”.
Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του σχολείου με τίτλο “Φροντίζουμε τη Γη, Τρέφουμε το Μέλλον: Ο Σχολικός Λαχανόκηπος και Βοτανόκηπος”, το οποίο αποτελεί μία από τις τρεις δράσεις του συλλογικού προγραμματισμού για τη φετινή χρονιά.
Στο πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές μαθαίνουν βιωματικά πώς η καλλιέργεια λαχανικών συνδέεται με την υγιεινή διατροφή και την περιβαλλοντική συνείδηση. Στο βίντεο που ακολουθεί, τα παιδιά της Γ’ τάξης περιποιούνται τον σχολικό λαχανόκηπο, συγκομίζουν λαχανικά όπως μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο, και δημιουργούν γευστικά πιάτα, όπως σαλάτα λάχανου και ένα δημιουργικό πιάτο με κουνουπίδι στο φούρνο, συνοδευόμενα από ελαιόψωμο που παρασκευάζουν οι ίδιοι.
Το πρόγραμμα εντάσσεται επίσης σε θεματικά δίκτυα, όπως τα Eco-Schools και Ταπερίστας 2025, που προάγουν τη βιωσιμότητα, καθώς και στο πρόγραμμα Οργανούληδες, όπου οι μαθητές ευαισθητοποιούνται για τη σημασία της φροντίδας του σώματός τους.
Μέσα από τέτοιες δράσεις, οι μαθητές καλλιεργούν γνώσεις, δεξιότητες και αξίες που θα τους συνοδεύουν για μια ζωή, αποκτώντας ουσιαστική σύνδεση με τη φύση, τη διατροφή και την υγεία.