10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2023 – 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ήταν ο εορτασμός της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό θέμα «Η Κίνηση δίνει Ζωή». Στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς γιορτάσαμε την ημέρα στη Φύση με «πράσινες δραστηριότητες».

Οι Δ’, Ε’ και ΣΤ’ στον Λόφο Αγ. Γεωργίου και οι Α’, Β’, Γ’ στο Πάρκο Γαλήνης. Καθεμιά από τις μεγάλες τάξεις είχε διαφορετική αποστολή, όπου συνδυαζόταν η άσκηση στη Φύση με την απόκτηση γνώσεων για το Δάσος και την πόλη μας.

Η Δ’ τάξη, ανέβηκαν ως την περιοχή του Υδραγωγείου και του Μετεωρολογικού σταθμού, όπου τα παιδιά πληροφορήθηκαν για τις δυο αυτές υποδομές και, στη συνέχεια, η εμπέδωση έγινε με φύλλα εργασίας, σε ομάδες. Στην κάθοδό τους στο σημείο συνάντησης (παλιά δεξαμενή) έκαναν ασκήσεις αναπνοής και διατάσεων.

Η Ε’ τάξη, διέσχισαν το Δάσος σε ένα Περιβαλλοντικό Μονοπάτι, με θέμα την ενεργοποίηση των αισθήσεων στο Δάσος. Δραστήρια και δημιουργικά τα παιδιά, επιδόθηκαν στην δημιουργία ηχοχάρτη, αλλά και στην συμπλήρωση φύλλων εργασίας σε ομάδες, σχετικά με το τι παρατήρησαν στο Δάσος.

Η ΣΤ’ τάξη, αφού ετοίμασε ένα χάρτη της διαδρομής στο σχολείο, επισκέφτηκε το Σπήλαιο Κιλκίς και τον ναό του Αγ. Γεωργίου, ενώ πληροφορήθηκε για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στον λόφο Αγ. Γεωργίου, μεταξύ των οποίων επίσης το θέατρο, ο υπαίθριος κινηματογράφος, το Παλαιοντολογικό μουσείο και το αναψυκτήριο.

Στο σημείο συνάντησης ανταλλάξαμε εντυπώσεις και κάναμε πικ νικ. Καλύψαμε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων, από το σχολείο προς τις δραστηριότητές μας και πίσω στο σχολείο. Γυμναστήκαμε, αναζωογονηθήκαμε και μάθαμε για την πόλη μας. Μια πλήρης, ευχάριστη, εκπαιδευτική ημέρα!

Οι μικρές τάξεις, Α’, Β’, Γ’, επιδόθηκαν σε παραδοσιακά και παιδαγωγικά παιχνίδια συνεργασίας, στο Πάρκο Γαλήνης.

Άσκηση και Φύση! Ακαταμάχητος συνδυασμός!

Μετάβαση στο περιεχόμενο